Етнічна ідентичність як вияв соціалізованості особистості - Данилюк, Іван (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
Стаття присвячена теоретичному аналізу проблеми етнічної ідентичності та основних її механізмів. Визначені фактори формування етнічної ідентичності. Розглянуті можливості етнічної соціалізації особистості. Представлені особливості прояву етнічної ідентичності як важливого компоненту соціалізованості та провідного чинника подальшого становлення особистості, її продуктивного функціонування у суспільстві.