Психологічні проблеми стилю життя особистості - Емішянц, Ольга (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
В статті розглядається стиль життя, як основи людської психіки, який формується в дитинстві. Стиль життя ‒ це прийнята людиною концепція життя, кристалізований патерн поведінки, що впливає на всі сфери життя людини, основна життєва мета людини і його не можна розглядати окремо. Психічні явища слід розглядати як частини єдиного цілого. За А. Адлером,схильності, які ми спостерігаємо у дорослого, є фактично безпосередньою проекцією пережитого ним у дитини. Зв`язок, між досвідом, враженнями, соціальними установками дитячих років й пізнішими психічними явищами розглянутий на прикладі клієнта з обсесивно-компульсивним синдромом.