Проблема підготовки економістів у науково-педагогічній теорії - Загородня, Алла (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
У статті аналізуються проблеми професійної підготовки фахівців економічної галузі що відображені у педагогічній теорії. Розкрито сутність та особливості проблема професійної підготовки фахівців економічної галузі, що досліджується в різних аспектах у контексті вивчення історії організації і сутності навчально-виховного процесу в закладах усіх рівнів і типів саме економічного спрямування. Проаналізовано науково-теоретичні джерела, які свідчать про різні напрями, міжгалузеву спрямованість та всебічність вікового контингенту досліджуваних з проблеми формування фахівців економічного профілю. Розглянуто професійну спрямованість навчання майбутніх економістів на основі різних моделей професійної підготовки фахівців економічної галузі у вищих навчальних закладах України.