Соціальна підтримка в структурі особистісних ресурсів внутрішньо переміщених осіб - Чуйко Олена; Голотенко, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
Стаття розкриває результати емпіричного дослідження, спрямованого на виявлення ролі і місця соціальної підтримки в структурі особистісних ресурсів внутрішньо переміщених осіб. Виявлені кореляційні зв’язки вказують на існування тенденцій, що засвідчують пасивність та інертність реципієнтів допомоги, що може стати підґрунтям для формування споживацької поведінки ВПО та появи деструктивних проявів особистості.