Про суб’єктно-діяльнісний підхід у дослідженні вольової організації особистості - Шамлян, Каріна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
У статті обґрунтовується доцільність застосування суб’єктно-діяльнісного підходу у вивченні вольової організації особистості. Виділено чотири рівні суб’єктної активності. Представлено результати емпіричного дослідження щодо ставлення людини до різних перешкод та труднощів.