Психологічна модель внутрішнього конфлікту особистості - Шапран, Тетяна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2017)
У статті подано синонімічну низку поняття "внутрішньоособистісний конфлікт" у психологічній літературі. Виявлено та описано характеристики протиборчих сил внутрішньоособистісної конфліктної взаємодії. Проаналізовано та кла- сифіковано психологічні підходи до феноменології внутрішньоособистісного конфлікту. На теоретичному рівні обґрунтовано загальну для будь-якого етапу становлення особистості психологічну модель внутрішнього конфлікту.