Недоліки у законодавстві як перешкода у практиці соціальної роботи - Наталія Максимова (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
У статті розглянуто проблему вдосконалення законодавчого забезпечення діяльності соціальних служб. Показано, що недоліки нормативно-правової бази гальмують реалізацію завдань соціального працівника. Наведено приклади негативно- го впливу законодавства на вирішення проблем профілактики злочинності неповнолітніх та роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Представлено шляхи вирішення зазначених проблем.