Сучасні медіатехнології трансформації соціально-комунікативного простору - Маргарита Сова; Світлана Дєніжна (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2016)
Розкрито комунікативний та технологічний потенціал медіатехнологій у трансформації соціально-комунікативного простору; здійснено опис GR- технологій; розглянуто можливості технології трансмедійного сторітеллінгу в залученні цільової аудиторії до взаємодії у змішаній реальності, що поєднує онлайн і офлайн-комунікації; проаналізовано ознаки phygital-технологій, утворених на перетині фізичної та цифрової реальності, потенціал якої полягає в поєднанні існуючої дійсності та віртуальної реальності, а також трансформації способів спілкування і свідомості людей, зміні смислів і стереотипів соціальних комунікацій. Відзначено, що інструментарій сучасних медіатехнологій доцільно інтегрувати у традиційні технології, що спричинить появу інновацій у соціально-комунікативному просторі.