Модель компетентності прийомних батьків та батьків-вихователів в опіці над дітьми, які зазнали насильства - Ольга Байдарова; Поліна Кликова (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
У статті представлені результати емпіричного дослідження моделі компетентності прийомних батьків та батьків-вихователів в опіці над дітьми, які зазнали насильства. Дана модель складається із двох блоків, що описують здатність прийомних батьків реагувати на прояви наслідків насильства та здатність створювати компенсуюче середовище для дитини через конкретно сформовані знання, розуміння і навики.