Теоретичний аналіз моделей професійної позиції у соціономічних науках - Анна Іваненко (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
Дослідження присвячене розгляду поняття професійної позиції фахівця соціальної роботи. На основі суміжних понять, таких як "позиція", "роль", "суб’єктна позиція", "внутрішня позиція", було сформована змістову основу поняття позиції. Визначено загальне поняття професійної позиції, виявлено спільні умови, механізми, складові професійної позиції шляхом аналізу результатів досліджень проведених у психології та педагогіці. Узагальнено результати досліджень структури та особливості динаміки розвитку цього конструкту особистості.