Особливості суб’єктивних чинників самореалізації особистості залежно від специфіки туристичної діяльності - Таїса Кириленко; Софія Павельчук (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
В статті окреслено результати емпіричного дослідження самореалізації особистості та її детермінант. Описані осо- бливості самореалізації особистості в залежності від специфіки туристичної діяльності та рівня залучення у таку діяльність. Представлений аналіз детермінант самореалізації особистості в туристичній діяльності: емоційного інтелекту, ригідності, самооцінки, локусу контролю та п’яти факторів особистості.