Історія становлення психологічної думки кримськотатарського народу (від первісності до зародження Кримського ханства) - Арзи Мамбетова; Сергій Шиковець (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
Розглянуто й проаналізовано таку важливу складову комплексного процесу формування та розвитку психологічної думки в Україні, як історія становлення психологічної думки кримськотатарського народу. На жаль, тема даного теоретичного дослідження досі була надзвичайно слабко представленою та розкритою як у контексті вітчизняних психологічних, історичних, політичних, культурологічних наук, так і в контексті їхніх закордонних відповідників в межах світової науки загалом. Тому дану статтю можна вважати розвідкою в зазначеній темі.