Порушення психічного стану в залежності від часової динаміки у вимушених переселенців із зони АТО - Вікторія Поліщук (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2015)
У статті було проаналізовано поняття "вимушене переселення" та основні психологічні проблеми, з якими стикається дана категорія людей; було досліджено психічний стан ВПО, які знаходяться на державному утриманні і які живуть за власний кошт; було досліджено вплив на психічне здоров’я ВПО наступних факторів: вік, наявність/відсутність роботи, сімейний статус, оренда житла/проживання в державному санаторії, адаптивність, рівень самооцінки та рівень особистісних домагань.