Особливості взаємозв’язку перфекціонізму та самоактуалізації особистості - Завада, Т. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті досліджується проблема прагнення особистості до досконалості з позиції самоактуалізації та перфекціонізму. Піднято питання доцільності виокремлення категорії "нормальний" перфекціонізм, критерії якого практично ідентичні з критеріями "самоактуалізованих" людей за А. Маслоу. Також представлено результати емпіричного дослідження, в якому виявлено обернено пропорційний зв’язок між патологічним перфекціонізмом та самоактуалізацією особистості.