Психологічна реабілітація та ресоціалізація осіб, залежних від вживання психоактивних речовин - Лісновська, Л. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
В статті розглядається необхідність створення певного терапевтичного середовища, що являє собою сукупність об’єктивних факторів, об’єднаних у програму і спрямованих на подолання дисфункційних проявів з метою формування соціально прийнятних особистісних і поведінкових якостей осіб, залежних від вживання ПАР. Проаналізовано диспозиційні особливості залежних, оскільки після зняття гострої симптоматики у них залишається позиція, сформована в результаті взаємодії з хворобою.