Розвиток особистості в сімейній парі - Білик, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Однією з умов сімейного щастя є прагнення до розвитку. Проблеми виникають тоді, коли люди перестають ставити перед собою цілі і перестають розвиватися. Прагнення та можливості розвитку залежать від стадії сім’ї. Причиною конфліктів і розбіжностей також можуть бути тоді, коли один або обидва партнери не можуть опанувати навики, необхідні для переходу на іншу стадію подружніх стосунків.