Гендерні особливості сприйняття інформації у подружній парі - Білик, О.; Литвиненко, О. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Процес сприйняття текстів корінним чином залежить від статі реципієнта. Засвоєння інформації чоловіками і жінками інколи діаметрально протилежне. Це є одна з основних причин виникнення комунікаційних бар’єрів у внутрішньосімейному спілкуванні, що у свою чергу загрожує гармонійному розвитку родинних стосунків. У даній статті описані основні перешкоди, що виникають у процесі спілкування шлюбних партнерів у зв’язку із статевими відмінностями, а також можливі способи нівелювання таких перешкод.