Соціальні та психологічні детермінанти процесу соціалізації підлітка - Огороднійчук, М. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
В статті розглядається специфіка процесу соціалізації підлітка в сучасному суспільстві та особливості підліткового віку як такого. Представлені основні соціальні та психологічні детермінанти, які обумовлюють процес соціалізації. Розкрито ряд проблем, пов’язаних з порушенням соціалізації, які проявляються на соціальному та індивідуально- психологічному рівні.