Рольова ідентичність та рольова варіативність як фактори гармонійного розвитку особистості - Одінцова, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті наводиться спроба розглянути рольову ідентичність та рольову варіативність як фактори, що спрямовують особистість до глибшого розвитку. Поняття "життєвої ролі" розкривається через такі поняття, як: "життєвий сценарій", "життєва позиція", "життєва лінія", "стратегія життя" та "життєва перспектива".