Соціально-психологічні впливи та процес соціалізації особистості в умовах трансформаційних змін - Гарькавець, С. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті аналізуються можливості використання видів і засобів соціально-психологічного впливу та з’ясовуються, які з них є найбільш ефективними щодо виконання молоддю певних вимог суспільства в умовах трансформаційних змін. Наводяться результати емпіричного дослідження, в якому засвідчено, що чим вищим є рівень задоволення потреб, тим більше раціональним виявляється індивід та у реальному житті, він, переважно, керується здоровим глуздом стосовно виконання суспільних вимог.