Психологічні особливості мотиваційного інтелекту - Гупаловська, В.; Левус, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Розглянуто особливості особистості з різним рівнем мотиваційного інтелекту. Доводиться, що особистісна струк- тура може по-різному впливати на прояви мотивації. Особа, котра характеризується високим рівнем мотиваційного інте- лекту, використовує усі ситуаційні можливості для досягнення цілі, а також будуючи плани, передбачає кілька варіантів розв’язання проблеми, враховуючи обставини. За допомогою методик по дослідженню мотиваційної та когнітивної сфер виявлено, що взаємозв’язки між ними мають опосередкований характер.