Установочні детермінанти аддиктивного серед засуджених - Дронов, А. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті розглядаються динаміки психологічних закономірностей наркозалежних в умовах перебування покарання. автором про- водяться визначення аддикції, як потреби або засобу виживання у важких життєвих умовах.