Старість: вік компенсацій проти віку дефіцитів - Крайніков, Е. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті підбито підсумки результатів досліджень ефективності когнітивного функціонування у пізньому віці. Про- аналізовані дані дозволяють зробити висновок про визначальну роль особистісних та біографічних факторів, що компен- сують обумовлені віком дефіцити.