Процес соціалізації в контексті духовного розвитку особистості - Помиткін, Е. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
Розкривається сутність соціалізації у співвідношенні з процесом духовного розвитку особистості. Аналізуються смислоутворювальні категорії духовності, мотиви і психологічні механізми як складові психологічної моделі процесу духовного розвитку особистості. Наводять- ся приклади неконструктивної і конструктивної соціалізації, яка передбачає орієнтацію на духовні ідеали, смисли і цінності.