З’ясування зв’язків участі жінок у діяльності жіночих громадських об’єднань із демографічними,соціально-психологічними та психологічними чинниками - Устінова, Н. (Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Психологія, 2014)
У статті представлено модель дослідження залученості жінок до діяльності жіночих громадських об’єднань, яка об’єднує демографічні чинники, чинники соціальної поведінки та психологічні чинники. Емпірично з’ясовано, що серед демографічних чинників участі жінок у жіночих громадських об’єднаннях домінуючим чинником є наявність вищої освіти. Провідними соціально-психологічними чинниками є прагнення жінки урізноманітнити своє життя і контролювати перебіг подій у суспільстві. З психологічних чинників на громадську участь жінок впливають мотиваційні (незадоволені потреби у самовираженні, орієнтація на суспільні цінності та суспільно корисну діяльність, досягнення успіху, домінування розвивальних мотивів й творчої активності) та особистісні чинники (відкритість до сприйняття нових знань та досвіду).